Taalcoach gezocht

Taalcoach gezocht

Welzijnsorganisatie SAM is op zoek naar taalcoaches die mensen willen begeleiden bij het leren of verbeteren van de Nederlandse taal. De deelnemers zijn vaak vluchtelingen maar ook immigranten die kort geleden naar Nederland zijn gekomen of  enige tijd in Nederland wonen en toch behoefte hebben aan taalhulp. De deelnemers zijn zeer gemotiveerd om de taal te leren. Ze hebben vaak hulp nodig bij de inburgering, maar ook niet inburgeringsplichtigen doen een beroep op SAM. De ondersteuning bestaat uit praktische gesprekken, lees- en schrijfvaardigheden.

Als taalcoach is er de mogelijkheid een cursus te volgen van Taal voor het Leven die gegeven wordt in het huis van Alles in Bodegraven om zo beter beslagen ten ijs te komen. De cursus wordt zeer gewaardeerd door de taalcoaches omdat ze op die manier in staat zijn meer gestructureerd hulp te bieden. Een taalcoach werkt een periode met de deelnemer, afhankelijk van de behoefte. Iedere paar maanden wordt er door SAM geëvalueerd met zowel de deelnemer als de taalcoach. Na ongeveer een jaar of 1,5 jaar stopt de taalcoaching. Soms gaan mensen toch nog met elkaar door omdat er een vriendschap ontstaan is.

Sinds 2016 helpen al zo’n 40 taalcoaches deelnemers die behoefte hebben aan taalondersteuning. De ondersteuning wordt vaak thuis bij de deelnemer gegeven maar kan ook in het Evertshuis of in het Huis van Alles gegeven worden. De taalcoach en de deelnemer spreken af hoe ze het met elkaar invullen. Vaak is het 1 keer per week 1 of 1,5 uur.

Voor informatie over het taalcoachproject kunt u contact opnemen met Josefien Kroon, j.kroon@samwelzijn.nl   06-44428823 / 0172 614500