Kunst, Cultuur en Educatie

logo-evertshuis_178

Het cultureel kloppend hart van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk is het Evertshuis.
Het Evertshuis is méér dan een theater, het is ook een dorpshuis waar stichtingen en verenigingen hun plek vinden, lokale bands oefenen, serviceclubs vergaderen en waar jeugd en volwassenen kennis maakt met kunst en cultuur. Het gevarieerde culturele aanbod bestaat o.a. uit: Theatervoorstellingen, film­avonden, wisselende exposities, culturele reizen en muzieklessen. Kom eens langs in het Kunstcafé,  maak een excursie met de Kunstbus of geniet van een film.

035

Het Evertshuis is te vinden in het centrum van Bodgraven en is gehuisvest met o.a. de Bibliotheek de Groene Venen, het Klant Contact Centrum van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, en het Kaasmusuem.

Naast allerlei culturele activiteiten coordineert het Evertshuis het project Bravo! en Bravo!+Plus. Dit project is een activiteitenprogramma op het gebied van kunst, cultuur, educatie, sport, muziek en welzijn  Kort gezegd: verschillende kennismakingsactiviteiten van diverse disciplines vinden elkaar in één integraal aanbod. Bravo! richt zich op de jeugd en Bravo!+Plus richt zich op de doelgroep senioren. Hiermee worden ontwikkelingskansen vergroot, talenten ontdekt en het bevordert de participatie.  Tevens draagt het project bij aan netwerk versterking. Mensen blijven langer actief betrokken bij de samenleving. Dit project past goed binnen het sociaal domein en de uitvoering van de participatiewet.

bravo

Meer informatie op de website.