Nationale Ouderendag 2018
Vervul een wens van een oudere bij u uit de buurt

Vervul een wens van een ouder bij u uit de buurt

Duizenden ouderen hebben een wens die ze moeilijk alleen kunnen vervullen. Op Nationale Ouderendag op 5 oktober 2018 zetten we deze ouderen in het zonnetje. Helpt u mee? Vervul een wens!

Veel ouderen in Nederland voelen zich eenzaam. Ook op pad gaan is lang niet altijd makkelijk meer. Op Nationale Ouderendag steunen we deze ouderen en laten we langgekoesterde wensen uitkomen. Vaak gaat het om kleine wensen, zoals nog een keer naar het ouderlijk huis, het strand of simpelweg een kopje koffie met iemand drinken. Kleine wensen met een grote impact!

Doe mee! Vervul een wens van een oudere

Lijkt het u leuk om iets bijzonders voor een oudere bij u uit de buurt te betekenen? Geweldig! Ga naar www.nationaleouderendag.nl en zoek een wens uit die bij u past. Samen met de oudere geeft u invulling aan de wens. Eén ding is zeker: u bezorgt uzelf en een oudere een onvergetelijke dag.

Bekijk de wensen op www.nationaleouderendag.nl.

Nationale Ouderendag ook bij u in de buurt

Op www.nationaleouderendag.nl verzamelt het Nationaal Ouderenfonds alle wensen. Dit doen we samen met lokale comités die als geen ander de ouderen bij hun in de buurt kennen. We hebben comités door heel het land. Kijk op de website voor het comité bij u in de gemeente.

Nationale Ouderendag wordt georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds.

Wat betekent Nationale Ouderendag voor ouderen?

De impact is enorm. Ouderen denken vaak nog lang terug aan deze bijzondere dag. En de tijd en aandacht die jong en oud aan elkaar geven, zorgen voor onvergetelijke momenten en vaak blijvende contacten. Een wens vervullen kost u als vrijwilliger hooguit een paar uurtjes van uw tijd en misschien wat geld voor vervoer of toegangskaartjes. Wat u hiervoor terug krijgt is onbetaalbaar: u tovert een glimlach op het gezicht van een oudere die eindelijk zijn of haar wens in vervulling ziet gaan.

Zoek een wens uit op www.nationaleouderendag.nl.

1 op de 4 ouderen is eenzaam

Uiteraard steunt het Nationaal Ouderenfonds ouderen ook de rest van het jaar. We halen ouderen uit hun isolement en zorgen voor meer sociale contacten en onvergetelijke momenten. En dat is hard nodig. Want in Nederland voelt maar liefst 1 op de 4 ouderen zich eenzaam. 200.000 ouderen zijn zelfs extreem eenzaam. Zij krijgen hooguit eens per maand bezoek. Kijk voor meer informatie op www.ouderenfonds.nl.

 

“De zeilboten zijn zoveel mooier dan in mijn herinnering! In mijn eentje kom ik niet meer bij de haven.” Janny de Boer (91)

 

 

 

 

“Dit had ik echt nooit verwacht. Mijn wens is vervuld. Ik heb durven paardrijden!” Truus Rook (89)

 

 

 

 

 

“Een dagje uit is voor mij niet vanzelfsprekend. Nu was ik voor het eerst in 30 jaar weer in Den Haag!” Elly van Duijvendijk (73)