ANWB AutoMaatje nu ook in Bodegraven-Reeuwijk

ANWB AutoMaatje nu ook in Bodegraven-Reeuwijk

ANWB AutoMaatje nu ook in Bodegraven-Reeuwijk

Stichting SAM en de ANWB slaan de handen ineen voor de vervoersservice, ANWB AutoMaatje. Een lokale vervoersservice vóór en dóór eigen inwoners. AutoMaatje komt in de plaats van de vervoersdienst ‘Vervoer met geduld’ en gaat maandag 10 juli officieel van start.

Wie in Bodegraven-Reeuwijk minder mobiel is, geen eigen auto heeft en voor wie het openbaar vervoer of de taxi een probleem is, kan gebruik maken van ANWB AutoMaatje. Het is een aanvulling op de bestaande vervoersvoorzieningen. De nieuwe vervoersservice bemiddelt voor een rit naar dokter, fysiotherapeut of ziekenhuis. Maar het kan ook gaan om boodschappen doen, naar de kapper gaan of een familiebezoek. Deze service regelt vervoer vlot en voordelig van deur tot deur en gaat verder dan de gemeentegrens.

Hoe werkt het?

Wie gebruik wil maken van AutoMaatje, neemt uiterlijk twee werkdagen van tevoren contact op met de AutoMaatje-coördinatoren via 06-19860304 of via email automaatje@samvrijwilligers.nl.

De coördinator koppelt de klant aan een van de chauffeurs op de vrijwilligerslijst en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De chauffeur komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De klant rekent na afloop contant af met de chauffeur op basis van de gereden kilometers. De klant betaalt per kilometer 30 cent aan de chauffeur.

Wilt u al gebruik maken van AutoMaatje dan kunt u nu bellen. De coördinatoren staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op www.sam-bundeling.nl.

ANWB AutoMaatje Bodegraven-Reeuwijk via telefoonnummer 06-19860304 of email automaatje@samvrijwilligers.nl.

Nog meer over automaatje