Ouderen en/of mensen met een beperking die niet in staat zijn om zelf dagelijks een warme maaltijd te bereiden kunnen gebruik maken van maaltijdverzorging. Er zijn verschillende mogelijkheden waar u uit kunt kiezen: o.a. een maaltijd aan huis, deelnemen aan de Open Tafel, Ronde Tafel of Boreftse Eettafel. Ook in de Huizen van Alles vinden regelmatig gezamenlijke maaltijden plaats.

Maaltijd aan huis

Op alle dagen van de week kunnen er maaltijden bij u aan huis worden bezorgd. Groene Hart Maaltijdservice, ook wel bekend als Tafeltje-Dekje kan dit voor u verzorgen. Neem contact op met hen voor meer informatie en aanmelden. Maar ook Springer van Rijn kan koude maaltijden verzorgen. Neem contact op voor meer informatie (0172-616918).

Open Tafel

Van maandag tot en met vrijdag wordt in het dienstencentrum Rijngaarde een Open Tafel georganiseerd door Stichting Kom Mee Eten. De Open Tafel vangt aan om 12.00 uur. U krijgt soep vooraf, een hoofdmaaltijd en een dessert. Alles is dagvers. Voor deze driegangenmaaltijd betaalt u € 7.50.
Met de inzet van vele vrijwilligers wordt geprobeerd een gezellige sfeer te creëren, zodat bezoekers met elkaar een fijne maaltijd kunnen hebben. Voor aanmelden en informatie kunt u contact opnemen met Stichting Kom Mee Eten.

Ronde Tafel

De Ronde tafel, een gezamenlijke maaltijd in dienstencentrum Rijngaarde, vindt iedere eerste zondag van de maand plaats. Alle ouderen uit de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk zijn van harte welkom om met elkaar een hapje te eten. U moet zich van te voren aanmelden bij SAM. Dit kan aan de balie in dienstencentrum Rijngaarde tussen 9.00 uur tot 13.00 uur. Voor de maaltijd inclusief een drankje betaalt u € 7.50.

Boreftse Eettafel

Schuif ook eens aan bij  “De Boreftse Eettafel”? Ongeveer 7 keer per jaar, op zaterdagavond koken vrijwilligers in Dienstencentrum Rijngaarde. De Boreftse Eettafel is er voor iedereen die wil aanschuiven. Dit initiatief is in 2010 gestart door mensen uit Wijkteam Zuid, Stichting Welzijn Ouderen Bodegraven (SWOB) en een aantal vrijwilligers; samen vormen zij de Tafelaars… Meer informatie en aanmelden: De Boreftse Eettafel.